יום רביעי, 22 ביולי 2020

שיר אהבה למשחקי Fallout המקוריים: ATOM RPG

הקוראים הוותיקים של האתר בוודאי יודעים שסדרת Fallout לא תמיד התאפיינה בגרפיקת תלת ממדית עשירה ומגוונת. המשחקים הראשונים בסדרה שוחקו ממבט עילי (Top Down) ומערכת הקרבות הייתה מבוססת תורות, מה שלטעמי, יוצר שילוב מושלם לכל משחק מובייל.

אז אם חשבתם שעכשיו הולך להגיע הקטע בו אני מספר לכם שהמשחקים הראשונים בסדרת Fallout זוכים לגרסת מובייל – צר לי לאכזב אתכם. כנראה שב-Bethesda  עדיין לא מספיק נואשים לכסף. אבל אני כן רוצה לספר לכם על ATOM RPG שהוא כולו שיר אהבה לסדרת המשחקים האהובה.


המשחק שפותח על ידי חברת  AtomTeam בשנת 2018 ל-PC כעת מגיע אל המסכים הקטנים ומציע לחובבי הז'אנר את כל מה שחשקה נפשם: עולם פתוח ורחב, מלא בשלל דמויות עלילה מרכזית ושלל משימות צדדיות, מגוון רחב של נשקים ו-Skills להתנסות בהם. וכמובן המון המון פסולת שניתן לאסוף ולהרכיב ממנה חפצים כמו שרק משחק פוסט אפוקליפטי יכול להציע.

עלילת המשחק מתרחשת בסוף שנות ה-80 של המאה ה-20 כאשר הגוש הסובייטי והגוש המערבי מפגיזות אחת את השנייה בנשק אטומי ומחריבות את העולם והאנושות כפי שהיא מוכרת לנו היום. תפקידים הוא קודם כל לשרוד בעולם החדש שנוצר ובנוסף לנסות ולעצור התחמשות נוספת של המעצמות החדשות שקמו בעקבות החורבן.

מהעמוד הרשמי של המשחק, אפשר לראות כמה אהבה ומחויבות יש לצוות המפתחים לעולם הגיימינג. כרגע RPG ATOM זמין רק למחשב ולמכשירים מבוססי iOS בעלות של כ-11$, מה שנראה כמחיר הוגן לחוויה שהמשחק מציע. משתמשי Android כמוני ייאלצו לשבת בחושך ולחכות לתורם.

אז מה דעתכם? נראה שמדובר בתקופה טובה לשחקני ה-Mobile  כאשר עוד ועוד משחקי Premium עושים את דרכם למסכים הקטנים. האם תתנו ל-ATOM RPG  צ'אנס? ספרו לנו בתגובות.

יום שני, 20 ביולי 2020

Slay The Spire זמין להורדה ל-iOS!

נראה שהחדשות הטובות לא מפסיקות להגיע אל משתמשי ה-iOS. לפני כשבוע סיפרתי לכם על המשחק המעולה ATOM RPG שהושק בלעדית ל-PC וה-iOS, וכעת הגיע תורו של משחק Indie נוסף לקבל גרסת מובייל.

למי שלא מכיר, Slay The Spire פותח בשנת 2019 על ידי MegaCrit,  והופץ על ידי חברת Humble Bundle. המשחק הוא שילוב משחקיות של Deck Building עם Roguelike, או בעברית – אתם בונים חפיסת קלפים שבאמצעותה תלחמו בעולם שנוצר אקראית בכל פעם שתמותו. עדיין לא הבנתם? אפשר פשוט לצפות בסקירה המעולה של הערוץ GameGems.


אז נכון, משחקי Deck Building  בשילוב עם Roguelike  הם לא תופעה חדשה בכל הקשור למשחקים בטלפונים, אך Slay The Spire מביא איתו כמה תוספות מרעננות לז'אנר העייף כדוגמת בוסים קשים יותר, קלפים מעניינים יותר ו-3 דמויות בעלות אסטרטגית לחימה שונה ובכך לספק חוויה חדשה בכל פעם. לא סתם זכה המשחק לביקורת גבוהות בשלל אתרי גיימינג.

המשחק כבר זמין לרכישה בעלות של כ-10$. ומה לגבי משתמשי האנדרואיד? נכון לכתיבת שורות אלו, אין לי חדשות טובות לבשר לכם. אני מחזיק בדעה שפלטפורמת ה-iOS  בשלה יותר למשחק Premium ולראיה אפשר להזכיר את פרויקט Apple Arcade.

אישית, משחקי קלפים הם לא כוס התה שלי ואני מעדיף את הקלפים שלי במשחקי קופסה בשבת. אבל אני רוצה לשמוע את דעתכם, מתרגשים, או שבא לכם להקיא מעוד משחק קלפים? ספרו לנו על כך בתגובות.

יום ראשון, 19 ביולי 2020

סקירה: בקר GameSir F2 לסמארטפון - גיימינג במחיר זעום ומשתלם להמונים

לאחרונה פנו אלינו מחברת Banggood ושאלו אם נהיה מעוניינים בשיתוף פעולה עמם. לאחר שסירבו בנימוס לדרישותיי לשלוח לנו את המכשיר הכי יקר שיש להם לסקירה, התפשרנו על ה-GameSir F2 בקר משחקים לסמארטפון ששם דגש על משחקי FPS. ומי יותר ראוי ממני לבדוק את הבקר? לא מעט אנשים. אבל הם לא הסכימו – אז נתקעתם איתי. (הערת העורך: זכינו בך.)

ה-F2  מגיע בקופסת פלסטיק שבה מונחות להן ידיות האחיזה עצמן, מוגנות במעין מסגרת של ספוג ובקופסה נפרדת נמצאים "כפתורי הירי".  לא ציפיתי ליותר מזה במחיר ואני מודה לחברת GameSir  שהשכילו לכלול במחיר קופסת אחסון. העיצוב כאן הוא סטנדרטי למדי. והמטרה של המעצבים לטעמי הייתה להפוך את הבקר לכמה שיותר קומפקטי ונוח לשימוש בתנאים שונים. הא, וכמובן לחסוך ככל הניתן בעלויות.  ידיות האחיזה מתפרקות ל-2 חלקים ובכך חוסכות מקום בתיק או יכולת אפילו להיכנס לכל כיס ממוצע. כפתורי הירי  שקופים וניתן לראות את המנגנון המכני בפעולה. הם מגיעים בקופסה קטנה יותר בגודלה מקופסת אוזניות TWS סטנדרטית. למעשה, אם מוותרים על קופסת האחסון – אפשר לקחת את כל העסק בכיס ולתת בראש לבוטים בכל מקום בעולם.

ידיות האחיזה, כפתורי הירי והקופסה

איכות הבנייה היא לא מהנקודות החזקות של ה-F2. ידיות האחיזה ומנגנון החיבור עשויים כולם פלסטיק שחור. איכות הבנייה אמנם טובה ביחס למחיר אך לא התרשמתי מאיכות החומרים. הפלסטיק ובייחוד המנגנון מרגישים קלים ונדמה שיכולים להישבר בקלות יתרה. לעומת זאת, כפתורי הירי שעשויים משילוב של מתכת, גומי מוקשח ופלסטיק – מרגישים איכותיים בהשוואה לידיות האחיזה. אני מניח שלקבל קופסת אחסון יחד עם בקר שעלה 60₪ זה לא דבר ברור מאילו, אך הקופסה מרגישה זולה מאוד ואין לה שום מנגנון סגירה והזכירה לי את קופסאות האחסון הישנות של מברשות השיניים שהיינו לוקחים לטיולים שנתיים

מנגנון החיבור של ידיות האחיזה

השימוש בבקר הוא פשוט למדי, מחברים את שני הידיות, ומחליקים את המכשיר ביניהן. לפי חברת GameSir הבקר מתאים למכשירים בגודל עד 6.4 אינץ''. לאחר מכן, מחברים את כפתורי הירי בחלקו העליון של המכשיר ומסדרים את הכפתורים בתוך המשחק כדי שיתאימו לכפתורי הירי. מדובר על תהליך שלא לוקח יותר מ-10 דק' במידה וזאת הפעם הראשונה שלכם במשחק.

לפני שנדבר על הביצועים, חשוב לי להדגיש שמשחקי FPS ברשת הם לא כוס התה שלי, וזאת הפעם הראשונה ששיחקתי ב-COD: Mobile ועשיתי זאת רק למען הסקירה.

המראה המוגמר

הגדרתי את כפתורי הירי שלי בצורה כזאת שהכפתור השמאלי ישמש לירי והכפתור הימני לכניסה בין כוונות. ראיתי כל מני הגדרות שונות ומשונות ברשת ולכן הבחירה היא לגמרי בידכם ותלויה בהגדרות המשחק. אתחיל מהשורה התחתונה. החוויה שלי עם ה-F2 הייתה טובה. לטעמי המשחק מהנה הרבה יותר בקר באופן כללי ואם אני צריך להשוות בין לשחק ללא שום בקר או לבחור ב-F2,  לטעמי האפשרות האחרונה שווה את ה-60₪ ואפילו הרגשתי שיש לי יתרון טקטי.

כפתורי הירי

כמו כן, המכשיר יושב בבטחה בין ידיות האחיזה וכפתורי הירי נתפסים בצורה טובה. במהלך המשחקים – שום דבר לא נפל, התפרק או השמיע צלילם מוזרים. את מרבית הגיימינג שלי אני עושה במהלך נסיעות ולכן אני מעדיף את המשחקים שלי כמה שיותר "טבעית", ואני רואה את כל הנושא של הרכבת הכפתורים כמיותרת מבחינתי ולכן בשלב מסוים נשארתי רק עם הידיות עצמן, ולטעמי זה הופך את חווית הגיימינג לנוחה יותר. יחד עם זאת אני חושב שמי שמקדיש מס' שעות ברצף לגיימינג יראה את הדברים באופן שונה.

לסיכום, האם אני חושב שה-2F הוא בקר טוב? כן. בשביל 60₪ הוא מעולה ומגיע לו שתנסו אותו בעצמכם. במיוחד אם אתם בקטע של משחקי FPS ומשקיעים לא מעט זמן במשחקים הללו.


 קישור לרכישת הבקר מאתר Banggood

יום שישי, 17 ביולי 2020

היכונו, היכונו: ה-ASUS ROG III יושק בסוף החודש

הוא מגיע! סמארטפון הגיימינג הבא של החברה הטאיוואנית יגיע ב-22.07 וייקרא ASUS ROG Phone III, ושידור ההכרזה יועבר Online בשעה 11:00 בערב לפי שעון טאיוואן (06:00 שעון ישראל).

Asus טרם חשפה מידע אודות חומרת המכשיר, וכרגע, כל מה שיש להסתמך עליו זה סרטון קצר שדלף לרשת. אבל לפי שמועות שמסתובבות ברשת, צפוי המכשיר להגיע עם מסך בגודל 6.59" מסוג AMOLED וברזולוציית FHD עם חיישן טביעת אצבע מוטמע במסך.


טרם ידועה ערכת השבבים עליה יתבסס ה-ROG III אך ככל הנראה, מדובר במעבד מתומן ליבות במהירות של 3.09 ג'יגה הרץ, וייתכן שמדובר בשבב ה-Snapdragon 865+ שהוא המילה האחרונה של Qualcomm בתחום. אילו יוצמדו 12 ג'יגה של זיכרון עבודה.

מערך הצילום כמובן לא מעניין אף אחד כשמדובר בסמארטפון המיועד לגיימינג (Screenshots FTW) אבל ב-ASUS לא הזניחו את מערך הצילום והמכשיר צפוי לכלול מערך צילום מרובע הכולל עדשה ראשית ברזולוציית 64 מגה-פיקסל ועדשה משנית באיכות 13 מגה-פיקסל. באשר לשאר העדשות, כרגע המידע לוט בערפל. ככל הנראה אחת מהן תהיה מסוג טלפוטו עם יכולות זום אופטי כפול 8.

בבחינת התוכנה, הימור הגיוני יהיה שה- ROG III יגיע עם אנדרואיד 10. אך דבר אחד ידוע בוודאות, וזה ההסכם שנחתם בין חברת Unity ולפיו תוכנת פיתוח המשחקים Unity Editor תותאם באופן מיטבי למכשיר ובתאוריה תאפשר יצירה של משחקים איכותיים יותר למשתמשי האנדרואיד בכלל וסדרת ה-ROG בפרט.

חדי ההבחנה בינכם בוודאי שמו לב לכיתוב Tencent Games בחלקו התחתון של המכשיר, אך טרם ידוע מה הסיבה לכך. אולי מדובר בשיתוף פעולה עם החברה או לוגו שניתן לבחירה.

אז מה דעתכם? האם אתם בעלים גאים של מכשיר מסדרת ROG? האם יש בכלל טעם בסמארטפון ייעודי לגיימינג, או שתווית ה-ROG היא לא יותר מגימיק עיצובי? ספרו לנו בתגובות.

יום חמישי, 16 ביולי 2020

למות ללא הפסקה: Dead Cells זמין כעת לאנדרואיד

צעד קטן לאדם וצעד גדול ל-Mobile Gaming. בשעה טובה השיקה חברת Playdigious את משחק הפעולה Dead Cells לאנדרואיד. המשחק זמין עוד משנת 2018 לשלל הקונסולות וזכה לביקורות טובות ולא מעט מעריצים. משם המשיך את דרכו אל עבר ה-iOS  וכעת הוא מגיע גם ל-Android.


Dead Cells הוא משחק מסוג פלטפורמה-פעולה המתרחש על אי דמיוני. אתם משחקים מעין "גוש ירוק"  הנמצא כאסיר על אי מסתורי. בעוד שאין לכם צורה גשמית, אתם יכולים להשתלט על גופות של אנשים שנידונו להורג  ובאמצעותם לחקור את האי. ולמרות שאתכם (וכשאני אומר אתכם, אני מתכוון לגוש הירוק שאתם משחקים) לא ניתן להרוג, את הגוף שאתם שולטים בו – אפשר גם אפשר - וכאן באה לידי ביטוי משחקיות ה-Roguelike.

בעוד שהמשחק המקורי נוצר על-ידי סטודיו בשם Twin Motion, גרסת האנדרואיד נוצרה על ידי חברת Playdigious  האחראית על מספר משחקים מומלצים לאנדרואיד כגון Cultist Simulator ו-Evoland כך שעל פניו אין סיבה לדאגה.

Dead Cells  זמין כבר עכשיו במחיר של 35 ₪ ואם לשפוט על פי 3,500 הדירוגים בחנות ה-Play – מדובר בעוד Port מוצלח של משחק קונסולה לטלפון.

אז מה דעתכם? האם יצא לכם כבר לשחק במשחק? האם תשחקו בו שוב בטלפון? שתפו אותנו בתגובות.

בקרוב זה כאן: Divinity: Original Sin 2 מגיע ל-iPad

באירועי ה-WWDC חברת Apple בדרך כלל מעדכנת אותנו בשדרוגים האחרונים במערכות ההפעלה השונות של החברה ושלל מוצרים חדשים. אך מאז שהושק שירות המשחקים של החברה – Apple Arcade החליטה החברה להקצות זמן ולדבר גם על הכרזות וחידושים בתחום הגיימינג.


והשנה קיבלנו הכרזה שהיא לא פחות ממדהימה. משחק התפקידים Divinity: Original Sin 2 בגרסת Definitive  צפוי להגיע ל-iPad. המשחק פותח על-ידי Larian Studios אי שם בשנת 2017 למחשב האישי ומשם הותאם לכל קונסולה אפשרית הוא אחד ממשחקי ה-RPG הטובים ביותר שיצאו בעשור האחרון. גרסת ה-Definitive מתרחשת כמה עידנים לאחר המשחק המקורי וממשיכה את קו העלילתי וסגנון המשחקיות שמאפיין את הסדרה,

ככל הנראה שגרסת ה-iPad תהיה זהה מבחינת משחקיות לגרסת ה-Switch אך בכל אופן, השקתו של משחק בסדר גודל שכזה לטאבלט היא בבחינת מפנה דרך ביחסה של התעשייה אל גיימינג בסמארטפונים וטאבלטים וכולי תקווה שעוד מפתחים מהשורה הראשונה יחליטו להתאים את המשחקים שלהם למסכים הקטנים.

 ובעוד שהמצב מבחינת "תשתית גיימינג" באנדרואיד לא מתרומם לגבהים חדשים ואפליקציית Play Games  נראית כמו צל חיוור לעומת Apple Arcade. בחברה מקופרטינו ממשיכים לייצר כותרים בלעדיים, לתמוך במפתחים עצמאיים וכעת מראים לנו שיש להם את היכולת להביא משחקים ברמת AAA לפלטפורמה.

אז מה דעתכם? האם עתיד הגיימינג בסמארטפונים נמצא בידיה של Apple? או שאולי ב-Google מכינים לנו הפתעה? תכתבו לנו בתגובות.